Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alla interner och de som har släppts från fängelse kan visst få kontakt med Arbetsförmedlingen hävdar specialiserade arbetsförmedlaren. Foto: SVT/Nanna von Essen

Arbetsförmedlingen om kritiken : ”Vi kan bli bättre”

Uppdaterad
Publicerad

Andelen öppet arbetslösa efter fängelsetiden i Halland har ökat. Men arbetsförmedlaren Ann-Beathe Bengtsson, som arbetar på anstalten i Halmstad, håller inte med om kritiken att stödet har försämrats efter Arbetsförmedlingens omorganisation.

I klippet hör du arbetsförmedlare Ann-Beathe Bengtsson, som är specialiserad på samverkansarbetet med interner mellan Kriminalvården och Arbetsförmedlingen om vilka insatser som görs.

Hon håller med om att de båda myndigheternas insatser kan bli bättre, men slår ifrån sig kritiken om att det är svårt att få hjälp. Alla som behöver ska få personlig kontakt med en handläggare.

Samtidigt ska Arbetsförmedlingens tjänster levereras av privata aktörer och en del upphandlingar som t ex “Steg till arbete”, har överklagats och drar därför ut på tiden.

– Det är jättetråkigt och det tror jag inte någon på Arbetsförmedlingen är nöjd med men så ser det ut tyvärr, säger Ann-Beathe Bengtsson. 

Enligt henne beror ökningen av andelen öppet arbetslösa efter fängelsetiden på lågkonjunkturen – att det blir ännu svårare för marginaliserade grupper att få jobb. Men det märks inte i den nationella statistiken, där är andelen oförändrad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.