Foto: SVT

Årstadsskolan är halländska mästare

Uppdaterad
Publicerad

Årstadsskolan vann med siffrorna 35-21 mot Jutarumskolan i finalen av halländska Vi i femman. Nu väntar vidare tävling på riksnivå.

Det är två förväntansfulla lag som SVT Nyheter Halland möter innan finalen drar igång.

– Det känns helt otroligt. Jag trodde inte vi skulle komma så här långt. Det ska bli jättekul och jag är jättetaggad, säger David von Sicard, som tävlar för Jutarumsskolan 5B i lag med Emma Alexandersson.

Båda lagen har vant sig vid att tävla framför stor publik.

– Vi tänker inte så mycket på det när vi håller på med frågorna. Man är så nervös, säger Stina Linjer Fridefors, som tävlar för Årstadsskolan.

”Tack vare vår lärare”

Hennes skola var länge nedläggningshotad eftersom styrande i Falkenbergs kommun ansåg att elevunderlaget var för litet.

Årstadsskolan har drygt 50 elever och fem av dem går i femman. Men tillsammans med Marcus Svantesson kunde Stina Linjer Fridefors trots allt gå segrande ur finalen.

– Det är tack vare vår lärare Gunilla, säger Erik Arvidsson, en annan av femteklassarna på Årstadsskolan, som har hejat på sina två klasskamrater.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.