Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det känns bra att städa naturen och få in lite pengar till föreningen”, säger Theodor David som spelar för Trönninge IF. Foto: Jennifer Sandberg/SVT

Idrottsföreningar plockar skräp längs Hallandskusten

Uppdaterad
Publicerad

I år är det rekordmånga ungdomar som plockar skräp i det landsomfattande projektet Städa kust 2023. Längs hela Hallandskusten städar lokala idrottsföreningar och lag stränder för en ersättning till föreningskassan. Trönninge IF plockar på Östra stranden i Halmstad.

– Vi har 33 av 35 i truppen som samlar i dag, det är positiva tongångar och de tycker att det är roligt, säger IF Trönninge-tränaren Henrik Sunesson.

Under premiärhelgen sker flera städningar längs Västkusten, bland annat i Halmstad, Laholm, Varberg, Falkenberg och Kungsbacka. 

Det är totalt 107 föreningar med drygt 2 200 städande ungdomar som ger sig ut med sina gula säckar och plockar skräp.

Under våren och sommaren fortsätter städningen utmed hela svenska kusten och avslutas i september under International coastal cleanup day – strandens dag den 16 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.