Jonas Bergman (M) är kommunsstyrelsens ordförande om möjligheterna med nya färjelinjen.

Avtal med Danmark ska stärka besöksnäringen

Publicerad

Halmstads och Norddjur kommun har börjat fila på ett partneravtal för att stärka näringslivet i samband med den nya färjeförbindelsen mellan Halmstad och Grenå.

Under 400-årsjubileet av dansk-svenska kungamötet i Halmstad träffades kommun-kungar och kommun-drottningar från Halmstads kommun och Norddjurs kommun. Detta för att diskutera den nya färjeförbindelsen mellan Halmstad och Grenå som kommer föra de båda orterna närmare varandra.

En förbindelse som också öppnar upp för nya samarbetsmöjligheter. Jonas Bergman (M) är kommunsstyrelsens ordförande.

– Det här öppnar upp för samarbeten inom besöksnäringen men också för att i framtiden kunna ha utbyten inom idrott, kultur och utbildning, säger Jonas Bergman (M)

Invigs år 2020

Färjeförbindelsen mellan Halmstad och Grenå invigs med start nästa år och Halmstads och Noddjurs kommun ser framemot anknytningen.

– Vi är båda intresserade av att göra så mycket som möjligt av den här formen av utbyten. Jag tror även att detta inte enbart kommer påverka besöksnäringen i Halmstad utan även i hela Halland, säger Jonas Bergman (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer