Polis på plats utanför bostaden där barnet påträffades. Foto: SVT

Dött barn hittat i Laholm – två personer anhållna

Publicerad

Ett yngre barn har hittats avlidet i en bostad i Laholms kommun. Två personer har anhållits misstänkta för vållande till annans död.

Det var vid 07-tiden på torsdagsmorgonen som polis och ambulans åkte till en bostadsadress i Laholms kommun, efter larm om ett dödsfall inträffat i bostaden.

Det är ett yngre barn som har avlidit, skriver polisen på sin hemsida. Dödsorsaken är inte känd, och en rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras för att fastställa denna.

Två anhållna

Två personer i bostaden hämtades in till förhör. De båda har anhållits efter förhör av åklagare, skäligen misstänkta för vållande till annans död. Båda har en relation till barnet.

Ärendet leds av åklagare Gisela Sjövall, som i nuläget inte kan säga särskilt mycket om fallet.

Åklagare Gisela Sjövall. Foto: SVT

– Inte mer än att jag gjort bedömningen att det föreligger skälig misstanke. Det är inne i ett känsligt läget och det är en hel del utredningsåtgärder som ska göras, säger hon till SVT Nyheter Halland.

Hon kan heller inte svara på hur de båda personerna ställer sig till anklagelserna.

Dörrknackning i området

Eftersom det finns oklarheter runt dödsfallet spärrades bostaden av för kriminalteknisk undersökning under några timmar.

Förutom den kriminaltekniska undersökningen har polis arbetat på platsen under dagen med dörrknackning och informationsinsamling.

Förhör med de anhållna fortsätter under fredagen, enligt polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer