Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Men finns det några jobb för pensionärerna som vill jobba? Enligt Rebecca Diedrichs, chef för Veteranpoolen i Laholm och Halmstad, så är företagen nu extra intresserade av seniora arbetare. I klipper berättar hon mer. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Bemanningsföretag överöst med samtal – pensionärer vill extraknäcka när priserna skenar

Uppdaterad
Publicerad

Att enbart leva på pensionen i tider då allt blir dyrare kan vara svårt. Flera pensionärer söker därför mer extraarbete för att dryga ut kassan. Det märker man på bemanningsföretaget Veteranpoolen i Laholm och Halmstad.

Företaget riktar sig mot just pensionärer och erbjuder tillfälliga uppdrag. Deras anlitade seniorer hör nu av sig till kontoret i allt större utsträckning för att få fler extraknäck och på så sätt dryga ut sin ekonomi.

– De känner av en oro, för de vet inte hur vintern kommer att bli, säger Rebecca Diedrichs, chef för Veteranpoolen i Laholm och Halmstad.

Följ med till kontoret där bemanningsföretaget arbetar med att hitta uppdrag till seniorer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.