Foto: SVT/Bildbyrån

Beskedet om inställda SM-veckan i Halmstad: ”Har verkligen undersökt alla möjligheter”

Uppdaterad
Publicerad

SM-veckan i Halmstad ställs in med anledning av rådande situation och pågående coronapandemi.

– Man vill ju att det ska vara en produkt att vara stolt över och det känner vi att det inte riktigt blir då, säger Ann Johansson på Destination Halmstad.

Nu pågår diskussion mellan SVT och Halmstads kommun att eventuellt hålla några enskilda SM-tävlingar i slutet av augusti. Men vilka sporter eller om det blir av är ännu oklart. Förutsättningen är att arrangemanget inte ska strida mot Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

”Har verkligen undersökt alla möjligheter”

Ann Johansson på Destination Halmstad, som har varit delaktiga i planeringen av evenemanget säger såhär om beslutet:

– Vi har verkligen undersökt alla möjligheter men kommit fram till att man inte kan hålla ett bra evenemang och samtidigt hålla sig till riktlinjerna. Man vill ju att det ska vara en produkt att vara stolt över och det känner vi att det inte riktigt blir då.

Ann Johansson, chef på evenemang och möte på Destination Halmstad. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad förstår beslutet men tycker ändå att det är beklagligt:

– Det är ett viktigt arrangemang för Halmstad och vi var så glada när vi tilldelades detta. Det är stort både för stadens föreningar men också för besöksnäringen såklart, säger han.

Skjuts inte upp

Planeringen av evenemanget har redan kostat kommunen en del pengar.

– Exakt hur mycket som har använts vet jag inte. Men självklart har det upparbetats en del kostnader i form av personal och att hitta och fixa till anläggningar till de olika tävlingarna.

Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande i Halmstad. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Sportveckorna för 2021 och 2022 kommer att hållas i Linköping respektive Umeå. Det är inte klart om de kommer att påverkas av det inställda evenemanget i Halmstad.

– Jag hoppas att SM-veckan kan komma tillbaka till Halmstad längre fram, säger Jonas Bergman (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.