Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med när Elvy Isaksson får åka karusell för första gången på jättelänge och när en gammal hästtjej får hålla i tyglarna igen. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Besöksförbudet på äldreboende hävs – firas med tivoli i Oskarström

Uppdaterad
Publicerad

Femårsjubileum för boendet i Oskarström samtidigt som det sex månader långa besöksförbudet hävs inom äldrevården firades med buller och bång. På plats var karusell, chokladhjul och en dansande elefant.

De äldre har träffat sina anhöriga främst över nätet det senaste halvåret i spåret av pandemin – men nu får äntligen anhöriga komma och hälsa på. I Oskarström på äldreboendet sammanföll öppningen av äldrevården med 5-årsjubileumet för äldreboendet i Oskarström utanför Halmstad.

I klippet får du följa med de boende när de åker karusell och häst och vagn och höra vad de tycker nu när besöksförbudet hävs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.