Två personer ska ha skadats allvarligt i olyckan. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Bil frontalkrockade med buss – flera skadade

Uppdaterad
Publicerad

En bil har frontalkrockade med en buss på länsväg 845 i Varbergs kommun natten mot söndagen. Tre personer har förts till sjukhus, varav två med allvarliga skador.

– Det är en kraftigt demolerad personbil, säger Andreas Karlsson, inre befäl på räddningstjänsten.

Larmet kom klockan 02.03 under natten mot söndagen. En personbil hade då frontalkrockat med en linjebuss på länsväg 845 mellan Tångaberg och Åskloster i Varbergs kommun.

Tre personer färdades i personbilen. Två av dem är allvarligt skadade, enligt polisen. Den tredje klarade sig med lindrigare skador. De har tagits med ambulans till sjukhus. De beskrivs alla som unga. Föraren var under 20 år, enligt polisen.

I bussen färdades fyra personer inklusive föraren, enligt räddningstjänsten. De klarade sig oskadda.

Det är oklart hur olyckan har skett.

– Vi har inte en helt klar bild än, men det verkar som att personbilen har kommit över på fel sida av vägen och då krockat med bussen, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

– Busschauffören ska ha sett personbilen och bussen stod mer eller mindre stilla, säger han.

Vägen var vid 04-tiden på natten fortfarande avstängd i väntan på bärgning. Först vid 04.30 var arbetet vid olycksplatsen färdigt.

Polisen har inlett en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik. Både bilen och bussen har tagits i beslag för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.