Sju bilar skadades i en bilbrand på Håsten i Varbergs kommun under natten till söndagen. Foto: Lennart Benson.

Bilbränder på Håsten bedöms som mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Åtal mot två män som är misstänkta för Hajen-branden och bilbränder i Håsten kan komma i mitten av oktober. Åklagaren skärper rubriceringen till mordbrand.

Hallands nyheter rapporterar i dag om att åklagaren Gisela Sjövall skärpt rubriceringen för de misstänkt anlagda bilbränderna på Håsten som två män är misstänkta för.

De har tidigare varit misstänkta för grov skadegörelse, men nu bedöms det istället som mordbrand, vilket kan ge hårdare straff om de döms.

– Det har med spridningsrisken att göra. Det fanns flera byggnader med högt värde i närheten av bilbränderna, säger Gisela Sjövall till Hallands nyheter.

De båda männen häktades efter den misstänkt anlagda branden på matvarubutiken Hajen i Varberg. I samband med det uppkom även misstanke om att de låg bakom några av de närmare 70 bilbränder som drabbade Håsten i våras.

Åtal beräknas väckas i Varbergs tingrätt i mitten av oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.