Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här är inte bra, vi vill ha tillbaks vår busslinje 1”. I klippet berättar initiativtagarna om namninsamlingen och om vilka krav de har. Foto: Anton Johansson/SVT

Boende i Läjet vill ha tillbaka sin busslinje: ”De äldre är helt förtvivlade”

Publicerad

Omritningen av busslinje 1 genom Träslövsläge i Varberg har väckt missnöje. Den nya rutten passerar inte längre stora delar av området vilket försvårat för vissa resenärer – som nu lämnat in en namninsamling till politikerna.

Namninsamlingen har samlat runt 500 underskrifter. Och där ställs krav på att få svar från politikerna kring hur de resonerat när de dragit om linjen.

– Jag orkar inte gå till den nya busshållplatsen så nu kan jag inte åka till stan mitt på dagen eller på helgen, säger Birgitta Molander, en av initiativtagarna till insamlingen.

Ska korta restiden

Enligt ordförande för driftnämnden kollektivtrafik i Region Halland, Gösta Bergenheim (M) handlar förändringen främst om att korta restiderna för de som åker med bussen.

– Vi har full förståelse för att det här påverkar en del, vi tar med oss åsikterna som vi fått ta del av här idag, säger Gösta Bergenheim (M)

I klippet lämnar Birgitta Molander och de andra initiativtagarna över namninsamlingen och berättar varför de vill ha tillbaka sin busslinje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.