Villan i Älvsered i Falkenbergs kommun brann fortfarande under fredagsmorgonen. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Brand i Älvsered – villa totalförstörd

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Älvsered i Falkenbergs kommun började brinna under natten till fredagen. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

Larmet om den fullt utvecklade branden nådde SOS Alarm 03.08. Även polis larmades. Enligt polisen är fem personer skrivna på adressen.

– Det var ägaren till villan som ringde. Alla som bor i huset tog sig ut så ingen var kvar när det brann som värst. Det finns inga uppgifter om att någon skulle vara skadad, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson för region Väst.

Huset totalförstördes i branden.

– Enligt räddningstjänsten gick det inte att rädda huset. Räddningstjänsten är kvar där i flera timmar till. Det dröjer innan vi kan påbörja teknisk undersökning, säger Peter Adlersson.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet. Vad som orsakat branden är på fredagsmorgonen oklart.

– Görs det en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet handlar det till exempel om att någon glömt ett levande ljus eller någonting på spisen. Men jag vet inte vad grunden är i detta fall, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.