Stora lågor slog ut från den branddrabbade fastigheten i Halmstad, sent på tisdagskvällen. Foto: Privat

Kraftig brand i Halmstad – vittne ska ha sett föremål kastas in

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person har avlidit i samband med den svåra branden i ett lägenhetshus i Halmstad, bekräftar polisen. Tidigare har en man som hittades stickskadad på platsen avlidit. Sammanlagt tre personer har anhölls efter händelsen.

På onsdagskvällen kom bekräftelsen från polisen: Ytterligare en person död efter branden. Beskedet kommer efter en intensiv dag med utredning, tekniska undersökning på platsen och en omfattande polisinsats. Det innebär att två personer mist livet i samband med händelsen.

En person hittades utanför den branddrabbade fastigheten under tisdagskvällen, och fördes till sjukhus. Mannens liv gick inte att rädda. Under ambulansfärden upptäcktes flera allvarliga stickskador.

Polis fick larm om bråk

Larmet kom till SOS Alarm strax före 21.30 på tisdagskvällen. Det hade då börjat brinna i ett flerbostadshus i Halmstad som bland annat innehåller studentlägenheter.

– Vi får samtal om att det har varit bråk, att en är skadad och att det brinner i det här huset. När vi kommer fram anträffar vi den skadade utanför samtidigt som det brinner för fullt, säger Peter Adlersson, presstalesperson i polisregion Väst.

En person ska ha setts stå och skrika utanför den aktuella fastigheten. Bara sekunder därefter hördes enligt ett vittne en explosion och branden var snart ett faktum.

– Jag var först på plats och då var det full fyr, det var ett väldigt hastigt förlopp. Det var på så kort tid som det har tagit sig så mycket, säger Stefan Rane, räddningsledare på räddningstjänsten.

Tre misstänkta har anhållits

En man i 30-årsåldern greps redan på tisdagskvällen misstänkt för inblandning i händelsen. Mannen ska vara hemmahörande i Halland och är känd av polisen sedan tidigare. Ytterligare två personer anhöllls under onsdagen, samtliga misstänkta för mord och grov mordbrand.

– Man har hört en smäll när det började brinna och man vet inte vad det är, om man har kastat in någonting eller vad det är, så nu kommer man göra en ordentlig undersökning, säger Peter Adlersson.

Knackar dörr och pratar med vittnen

Polisen har inlett en särskild händelse och bett andra polisområden om hjälp med utredningen. Under onsdagseftermiddagen inleddes en teknisk undersökning och polisen genomför vittnesförhör och dörrknackningar i området.

Här sammanfattar vi vad som hänt i samband med det misstänkta mordet och branden i ett flerbostadshus på Östra stranden i Halmstad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Östra stranden

Mer i ämnet