Brand i garage i bostadsområde

Uppdaterad
Publicerad

Det började brinna i ett garage i anslutning till ett bostadsområde i Fyllinge i Halmstad på torsdagskvällen. Totalt evakuerades 57 människor till en skola i närheten.

Vid 21.30-tiden på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand i Fyllinge i Halmstad. Branden startade i en fristående garagelänga i anslutning till ett bostadsområde. Enligt polisen såg vittnen en person i anslutning till garaget strax innan branden startade.

Flera brandbilar skickades till platsen då det fanns stor spridningsrisk till att annat garage och bostäder bredvid. Rökutvecklingen var stor och ohälsosam att inandas.

– Polisen väckte oss inatt och stängde ventilerna, säger en mamma med två barn som bor i närheten till SVT Halland.

Hon var inte en av dem som fick evakueras till en skola i närheten som polisen genomförde efter beslut av räddningstjänsten i Halmstad.

– Det gick smidigt och enligt planen, säger polisens presstalesperson Stefan Gustavsson under morgonen.

Totalt evakuerades 57 männikor. De återvände tills sina hem efter att räddningstjänsten kontrollerat branden.

Eftersläckning

Eftersläckningsarbetet pågick fortfarande under morgonen. Röken i luften var frän och irriterande. Två personal ur räddningsten arbetade med att säkra osäkra väggar som kunde falla ner. Avspärrningsband var dragna genom sandlådan på innergården. Garaget ligger mitt bland bostäderna på Jaktfalksvägen i Fyllinge men inga av husen bredvid har fått skador av branden. I garaget fanns minst åtta fordon enligt polisens information.

Det är oklart vad som orsakade branden men polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.