Falkenbergsskola brann för andra natten i rad

Uppdaterad
Publicerad

För andra natten i rad brann det på Tångaskolan i Falkenberg natten till tisdag. Ingen person skadades men skolans gymnastiksal totalförstördes, och när eleverna kom till skolan i morse brann det fortfarande.

– Jag blev chockad och det var ganska tråkigt för vi har ingenstans att ha gympa nu, säger Johanna Chelala som är elev på Tångaskolan.

När Tångaskolans elever kom till skolan imorse fanns det inte mycket kvar av deras gymnastiksal. Larmet om att det brann i taket till gymnastiksalen nådde räddningstjänsten vid tvåtiden inatt och sen dess har de kämpat med att få den släckt och att försöka rädda intilliggande byggnader. Men trots att eld fortfarande flammade upp ur den tjocka röken under förmiddagen pågick alltså undervisningen i skolan som vanligt

– Röken blåser ju från skolan, dessutom har eleverna sin skolgård på andra sidan skolan idag. Så det är ingen fara för barnen, säger Tina Harrysson som är räddningsledare på räddningstjänsten i Falkenberg.

Hur omfattande är skadorna?

Gymnastiksalen är totalförstörd, sen är den sammanbyggd med en nyare idrottshall som har blivit rök och vattenskadad.

Men det är inte första gången det brinner på Tångaskolan, så sent som natten innan var det ett soprum på skolgården som brann. Polisen kan i nuläget inte säga om bränderna har kopplingar till varandra, och har inte heller någon misstänkt. Men det utesluter inte att bränderna är anlagda, och efterlyser nu vittnen. Skolans rektor var på plats vid branden redan vid tretiden inatt.

– Jag blev väldigt chockad och ledsen, men också ganska arg. Om det är så att branden är anlagd. Men det vet vi ju inte ännu, säger Lars Leijström som är rektor på Tångaskolan.

Har det funnits någon hotbild mot skolan?

– Nej, det har inte funnits några tecken på att någon skulle vilja rikta det här mot Tångaskolan. Det har varit väldigt lugnt här länge nu. Vi har inte haft någon skadegörelse på två år.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand, alternativt grov mordbrand och någon teknisk undersökning av platsen hade under tisdageftermiddagen inte kunnat genomföras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.