Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jörgen Lövgren, en av två enhetschefer på Sjölanda äldreboende, berättar om evakueringen. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Brand i tvättstuga på äldreboende i Torup

Uppdaterad
Publicerad
Två tvättmaskiner på ett äldreboende i Hylte kommun började brinna under måndagen och tvingade boende att evakueras. Sent under eftermiddagen meddelar Hylte kommun att 16 av de totalt 20 lägenheterna går att flytta tillbaka in i.

Det var vid kvart i tolv på måndagen som larmet kom om en brand på äldreboendet Sjölunda i Torup, Hylte kommun. Två tvättmaskiner i en tvättstuga brann och boende i närliggande lägenheter evakuerades.

– Kommunen ska lösa något form av annat boende, säger Peter Karlborg, inre befäl hos räddningstjänsten.

Inga personer ska vara skadade. De evakuerade lägenheterna är till största del drabbade av rök- och sotskador och ska saneras.

20 lägenheter utrymda

Jörgen Lövgren är en av två enhetschefer på Sjölanda. Han är stolt över hur personalen hanterat händelsen.

– De har skött sig exemplariskt och har följt brandrutinerna vi har haft fullt ut. Allt har gått enligt plan och i och med att det gjort det känner man sig nöjd, säger han.

Enligt honom blev de boende initialt skärrade vid evakueringen, men ingen ska ha blivit utsatt för rök eller behövt föras till sjukhus. Sammanlagt har 20 lägenheter utrymts och de boende omlokaliseras till gemensamhetsytor.

”Fantastiskt bra”

Enhetschefen meddelar sent under måndagseftermiddagen att 16 av de totalt 20 lägenheterna går att åter flytta in i. Boende flyttar in redan under kvällen.

– Det har gått fantastiskt bra. Personalen utrymde snabbt och stängde igen de delar på boendet där röken och branden fanns, säger Jörgen Lövgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer