Foto: Tomas Singer

Brand på förskola i Kungsbacka

Uppdaterad
Publicerad

En brand härjade i Lerkils förskola i Vallda i Kungsbacka kommun på torsdagsmorgonen.

Räddningstjänsten fick larm om branden 05.45. Barngrupperna har evakuerats till andra lokaler.

Räddningstjänsten hade under morgonen ett tjugotal man på plats för att släcka branden.

– Vi var på plats direkt med flera enheter, säger räddningstjänsten.

Vid 09.30-tiden fanns tio brandmän kvar.

Branden ska ha börjat på utsidan av byggnaden och sedan gått upp i vinden.

En teknisk undersökning kommer att genomföras och en förundersökning om mordbrand är inledd. Det finns inga uppgifter om personskador och ingen är heller gripen för brott.

Samma förskola utsattes för ett brandattentat för en månad sedan. Någon försökte tända eld på lokalerna efter att det hade delats ut flygblad om att det fanns planer på att göra om förskolan till flyktingboende.

Sådana planer finns enligt kommunen inte och om morgonens brand har något samband med ryktet är för tidigt att säga. Det skriver P4 Halland.

Provisorisk lokallösning

Barnen på förskolan kommer att placeras i tillfälliga lokaler fram tills dess att Lerkils förskola har sanerats.

– Från och med imorgon fredag kommer Mariedals förskola att användas. Där har vi tomma lokaler som motsvarar behovet, säger Tommy Korsell, verksamhetschef för pedagogisk enhet Norr.

Föräldrar kommer att informeras via förskolans kommunikationskanal Unikum, och under torsdagskvällen kommer ett möte att hållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.