Ambulanser och brandbilar på plats vid Ica Hajen i Varberg. Foto: Lennart Benson

Brand på matvarubutik i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades under måndagseftermiddagen till en brand på matvarubutiken Ica Hajen i Varberg. Den rökfyllda byggnaden fick utrymmas på folk. Senare under måndagskvällen anhölls två unga män misstänkta för grov mordbrand.

– Det ser ut att vara rökfyllt i lokalen som har fått utrymmas och jag ser att ambulans tar hand om rökskadade, sa Lennart Benson, frilansfotograf som tidigt befann sig på platsen.

Larmet inkom vid 15.20-tiden på måndagen. Räddningstjänst var snabbt där. Väl på plats började brandmännen vädra ut rök från lokalerna med hjälp av fläktar.

– Det har förekommit lågor. Kunder och personal fick lämna butiken, säger Niklas Rosenberg, inre befäl på Räddningstjänsten Väst.

Personalen släckte själva

Han tillägger att det automatiska brandlarmet i mataffären gick igång och att personalen själv larmade en stund senare.

– Det var de själva som släckte elden innan vi kom dit, säger Niklas Rosenberg.

Det finns inga rapporter om personskador. Polisen har inlett en förundersökning om grov mordbrand då det fanns en uppenbar risk för att människors liv och hälsa var i fara.

Matvarubutiken hölls stängd resten av måndagskvällen för teknisk undersökning och polisen söker nu vittnen som kan ha sett något intressant.

Två män som av polisen beskrivs som ”yngre” anhölls efter senare på måndagskvällen efter förhör misstänkta för grov mordbrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.