Visa alla (4)

Kraftig brand på industri i Halmstad – en till sjukhus

Publicerad

På tisdag förmiddag kom larm om att det brann i en byggnad i industrin Stena Recycling i Halmstad. Allmänheten uppmanades i flera timmar att stanna inomhus, men vid 16.30-tiden ansågs röken inte längre innebära någon fara.

Den kraftiga röken spred sig i nord-ostlig riktning från industrifastigheten i Fyllinge. Larmet gick vid klockan 10.30.

– Branden är nu under kontroll, sade brandingenjör Magnus Ericsson på räddningstjänsten i Halmstad strax före klockan 16.

En halvtimme senare meddelade kommunen att rökutvecklingen hade avtagit och att den inte längre bedömdes vara farlig för allmänheten.

Företag utrymda

Enligt polisen var det ett flertal batterier som brann och i fastigheten stod en 800 liter dieseltank. Flera vägar stängdes av och företag i området utrymdes.

– De flesta företagen i området är utrymda. Det har de gjort på egen hand, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Branden bekämpades med sju enheter och enligt räddningstjänsten var omfattningen initialt runt 40 gånger 20 meter med 10 meter höga lågor. Den giftiga röken gjorde att räddningstjänst och polis uppmanade folk i området att stänga ventilation och fönster.

Se drönarbilderna från branden på Stena Recycling i Halmstad

Anställd till sjukhus

En anställd på Stena Recycling åkte till sjukhus.

– Det här är en stor anläggning och att gå ut med ett VMA gör man inte utan anledning. Den av våra anställda som är förd till sjukhus fördes in för kontroll, men ska inte ha några skador, säger företagets kommunikationschef Åsa Ahlgren Berndtson.

Enligt polisen finns ingen misstanke om brott.

Foto: Google earth

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer