Brand vid gymnasieskola efter explosion – starta klippet för att se nattens arbete på plats. Foto: Niklas Henrikczon/frilans

Brand vid gymnasieskola efter explosion

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till onsdagen uppstod en brand i en av barackerna vid gymnasieskolan i Falkenberg. Enligt uppgifter till SVT ska ett förbipasserande vittne hört en explosion innan branden bröt ut. En man är gripen misstänkt för mordbrand.

Larmet kom strax efter klockan 01.30 under natten till onsdagen. Branden startade i ett cykelskjul och spred sig vidare till fasaden på en av barackerna på skolområdet vid Falkenbergs gymnasieskola.

– Vi kunde slå ner branden i sista sekund innan den kunde ta sig vidare. Cykelskjulet brann ner och hela gaveln på baracken är fördärvad, säger Mats Rydberg, inre befäl på räddningstjänsten.

Sammanlagt var 16 brandmän på plats. Flera baracker fanns i anslutning till den eldhärjade byggnaden.

– En förundersökning om mordbrand är inledd eftersom man misstänker att den är anlagd, säger Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen i region väst.

Man gripen

Polisen kunde gripa en man som påträffas vid ett inbrott i närheten.

– Mannen luktar bensin och han frågar patrullen om någon har ringt brandkåren. Samtidigt får vi larmet om en brand i en intilliggande skola. Det ska ha förekommit någon slags explosion eller smäll och börjat ryka väldigt mycket, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Den gripna mannen är misstänkt för mordbrand, försök till stöld genom inbrott, skadegörelse samt ringa narkotikabrott.

Polisen ska hålla förhör och göra en teknisk undersökning under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.