Bröllopsgäst höggs med kniv – tre åtalas för mordförsök

Publicerad

Inför ett bröllop i Laholm i somras ska tre unga män ha knivhuggit och försökt döda en av bröllopsgästerna. Nu åtalas männen i Halmstad tingsrätt för mordförsök.

En bröllopsgäst berättar i polisförhör att det var på bröllopsdagen, tidigt på eftermiddagen, när han körde sin bil då det plötsligt körde en bil i hög fart förbi honom och bromsade.

Ut ur bilen klev en 19-åring med en kniv i handen. Bröllopsgästen stannade kvar i bilen och låste dörren. 19-åringen försöker då slå sönder passagerarrutan med skaftet till kniven. Samtidigt klev två andra unga män ur bilen, en med pistol i handen, enligt bröllopsgästens förhör med polisen.

Lämnades på platsen

De tre männen ska ha öppnat en av dörrarna för att sedan slå och knivhugga bröllopsgästen i låret, ett knivhugg ska också ha riktats mot bröstet.

Sedan försvann de misstänkta gärningsmännen och bröllopsgästen fick hjälp av en förbipasserade.

Samtliga tre misstänkta nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.