Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Boende på och kring gatan beskriver en ohållbar trafiksituation. Här berättar polisen vad de vill göra åt buskörningen på Brogatan i Halmstad. Foto: Fredrik Magnusson/SVT

Buskörandet fortsätter på Brogatan – trots 167 böter

Uppdaterad
Publicerad

Buskörningarna på Brogatan i Halmstad har varit ett känt fenomen för polisen och invånare i området sedan flera år tillbaka. Under sommaren i år har problemen tilltagit och en olycka med tre inblandade fordon inträffat.

2021 införde kommunen, på polisens begäran, ett inkörningsförbud på Brogatan nattetid för att få stopp på nöjeskörningen. En åtgärd som inte har hjälpt.

– I början blev det lugnare, men nu under denna sommaren har det återgått till hur det var innan. Det är katastrof, säger en boende på gatan som SVT pratat med.

Behövs fartreducerande åtgärd

Polisen ska tillsammans med Halmstads kommun sätta sig ner i början av september för att diskutera vilka åtgärder som kan bli aktuella, men för Gustav Zetterberg, lokalpolisområdeschef i Halmstad, är en sak klar.

– Vi behöver någon typ av fartreducerande åtgärd som är på plats hela tiden, för det kan inte vi vara, säger han.

I klippet berättar polisen hur den ser på situationen och vilka åtgärder som kan bli aktuella.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.