Så här såg det ut när en buss på linje 720 utsattes för skadegörelse i förra veckan. Nu har det hänt igen. Foto: Martin Andreasson

Bussar utsatta för äggkastning – igen

Publicerad

Återigen har bussar på linje 720 i Kungsbacka kommun utsatts för skadegörelse.
– Det är bedrövligt med tanke på trafiksäkerheten, säger bussbolaget KE´s VD Magnus Elofsson.

SVT Nyheter Halland har tidigare i veckan rapporterat om problemen längs med sträckan. Så sent som i fredags förra veckan utsattes en buss för äggkastning och en framruta krossades.

LÄS MER: Busschaufförens oro: Ungdomar terroriserar bussar vid Särö

Nya händelser

Under onsdagen hände det igen.

– Klockan 22.30 blev vi attackerade utanför hållplats Malevik av mopedister som kastade ägg på bussen. Senare, vid 23-tiden vid Säröskolan, var det 6-7 mopedister som hindrade bussen från att komma fram och när väl bussen kom iväg så kastades ägg och även en sten som träffade backspegeln, säger Magnus Elofsson till SVT Nyheter Halland.

Senare under natten, omkring klockan 01, kom en svart bil och stannade vid bussen utanför Hamra golfklubb.

– En kille i baksätet vevade ner rutan och bombarderade bussen med ägg på framrutan.

Ställa in trafiken

Tidigare har tankar på att ställa in turer funnits om trakasserierna fortgår. Bussbolaget för diskussioner med Västtrafik.

– Resonemanget pågår men inga sådana beslut är tagna. Däremot så har vi förstärkt jourer under helgen med en förare och buss som kan byta ut föraren eller bussen om det bli problem. I värsta fall får vi ställa trafiken men det beslutet kommer i så fall tas på natten. Det tar vi inte innan, säger Elofsson.

Alla händelser är polisanmälda.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer