Anna Ginstmark ordförande i Centerpartiet. Foto: Centerpartiet

C i Halmstad backar om budgetsamarbete med SD

Uppdaterad
Publicerad

När bara SD tackade ja till att göra ett budgetsamarbete med alliansen i Halmstad så väljer nu Centerpartiet att backa.

– Tanken med en bred förankring var helt lysande, men när alla drar sig ur utom SD får den ingen bred förankring, säger Anna Ginstmark (C), ordförande i partiet.

Alliansen bjöd in samtliga partier för att gemensamt lägga en budget för 2021 med anledning av coronakrisen. Men det var bara SD som tackade ja till samarbetet, vilket fick partimedlemmarna i C att reagera.

– Hela processen gick lite för fort så det hann inte förankras i organisationen. Jag var exalterad över en bra samlingsbudget men körde ingen konsekvensanalys av att det bara var SD kvar, säger Anna Ginstmark (C).

Enhälliga meddelanden

Och partimedlemmarna dröjde inte med att höra av sig, med samtal, sms, och chattmeddelanden.

– Alla ställde samma fråga: Har inte vi slagits i flera år för att inte glänta på denna dörren? Det var ingen som kom med några andra synpunkter, säger Anna Ginstmark (C).

Slår tillbaka mot S

Stefan Pålsson (S) kritiserar alliansens inbjudan och menar att det är en täckmantel för att samarbeta med SD, något som Anna Ginstmark inte håller med om.

– Det är så tråkigt för Halmstad att de rödgröna inte tar sitt ansvar för en kommun som har det jättejobbigt. I stället fajtas man. Kom igen och ta lite ansvar i stället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.