Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ställer inte upp på partiets uppgörelse. Anna Ginstmark (C), ordförande i kulturnämnden i Halmstad, hoppar av politiken i protest mot allianspartiernas nya uppgörelse med stöd från Sverigedemokraterna. Se henne berätta i klippet ovan. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Centerpartist i Halmstad lämnar sina uppdrag efter SD-överenskommelse

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Centerpartisten Anna Ginstmark lämnar nu sina politiska uppdrag på Halmstad kommun. Detta efter att Alliansen gjort en överenskommelse med Sverigedemokraterna för att styra Halmstad kommun. Politikern skriver detta på sina sociala medier.

”Mitt centerhjärta blöder”, står det på Anna Ginstmarks (C) senaste inlägg.

Beslutet om att Alliansen kommer fortsätta styra kommunen med stöd av SD har fått Centerpartisten att lämna sin stol i fullmäktige. Detta meddelade hon på partiets möte under måndagskvällen.

”Vill inte vara med”

– Alla har vi våra inre kompasser. Ända sedan jag började har min gräns mot SD varit stark. Jag har inte velat släppa in dem i värmen. Nu sker det och då vill jag inte vara med, säger Anna Ginstmark (C) till SVT.

På sitt inlägg skriver hon att hon hellre gått i opposition, slickat såren efter årets valresultat och kommit tillbaka med nya tag och ”hedern i behåll”.

Lämnar i december

– Samtidigt har förhandlingsdelegationen slitit. Det har varit en svårmanövrerad värld för dem att ta sig igenom, säger Anna Ginstmark (C).

Är du besviken på dina partikamrater och de övriga Allians-partierna?

– Nej det skulle jag inte säga. Såsom valresultatet blivit är det nästan en omöjlig situation att få till en bra lösning, svarar hon.

Anna Ginstmark (C) började i Halmstadpolitiken 2017. I december kliver hon av sin stol som ordförande i kulturnämnden.

Se intervjun med  Anna Ginstmark (C) i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Halland

Mer i ämnet