Vad tycker du om att kyrkan upplåter mark för avlidna husdjur? Foto: Jesper Mattsson/SVT

Chatt: Hur viktigt är det med en minnesplats för ditt husdjur?

Uppdaterad
Publicerad

I Harplinge har Svenska kyrkan beslutat att upplåta en del av sin mark till små husdjur som gått bort. Endast kremerade djur får gravsättas här och det finns plats för både gravsten och ljus. Vad tycker du om detta? Dela med dig i vår chatt!

Hur viktigt är det med minnesplatser för husdjur?

Tack för ert engagemang! Nu stänger vi den här chatten.

Mvh, Erika Arnadottir

Torsten Norberg • Hunden och även andra djur är ofta människans bästa vän

Susanne Selander • Självklart ska en älskad familjemedlem få ta del av att få en viloplats.

Lena • Bra att det finns för de som vill. Jag har själv inget behov av en speciell plats för att minnas. Minns dem ändå. Min första ponny som jag blev tvungen att få avlivad pga obotlig sjukdom när jag var 10 blev antagligen uppäten. (Fick ett skott i pannan av Scan på plats. Inte smittsam för människor.) Mina hundar och katter har veterinären tagit hand om.

John • Tycker det är konstigt att man inte kan begravas tillsammans med sitt bästa vänskap djur i samma grav & grav plats.

Rose-marie • Vet inte vad jag ska lägga min döda hund.inte i skogen sa polisen. ligger nu i en låda med jord på balkongen.Jag gråter!!

Hundägare • Självklart skall ens bästa vän ha en ordentlig begravning, det spelar väl ingen roll om det är en människa eller ett djur?

Medlem i svenska kyrkan , den är toppen ! • Tycker det är toppen! Läste lite inlägg & blir irriterad . Stod att kyrkan ska stå för bla själavård & inte djur begravning. Men du som skrev om det , fattar tydligen inte att även djur ger själavård . Om elaka människor kan begravas , så ska även djur få göra det .

Lisa • Vår hund kremerades och ströddes i en minneslund för djur utanför Skillingaryd. Det kändes fint att veta. Jag kan inte tänka mig att ha hunden i en urna i bokhyllan.

Monica • Djuren är lika viktiga som människorna tycker jag de är familjemedlemmar. Jag har sörjt min älskade katt Lisa som blev 17 år och sorgen efter henne var lika stor som när jag har mist föräldrar, vänner och släkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.