Foto: SVT

Claes Månsson och Jojje Jönsson flyttar Vallarna till 30-talet

Publicerad

Sedan 1996 har buskis på Vallarna varit en symbol för Falkenberg. I år har Jojje Jönsson och hans gäng dammat av ett verk av Gideon Wahlberg.

Ensamblen har sedan i maj repeterat i en idrottshall i Falkenberg. Med en vecka kvar till premiär flyttas förberedelserna ut till utomhusscenen på Vallarna med utsikt över 1 600 stolar avsedda för publiken. Årets buskis ”Pilsner och penseldrag” är en nyskrivning av Gideon Wahlbergs ”Grabbarna i 57:an” och utspelar sig på 30-talet.

– Publiken kan förvänta sig en verklighetsflykt. Världen var begriplig på ett annat sätt 1935. Man visste inte riktigt om vad som hände ute i världen, utan man hade fullt upp med sina egna små bekymmer, säger Jojje Jönsson, skådespelare och manusförfattare.

Nervöst inför premiär

Jojje Jönsson är ett välkänt ansikte på Vallarna där han varit med sedan starten i mitten på nittiotalet. Andra rutinerade komiker finns också på plats. Exempelvis Siw Carlsson, som har varit i Stefan och Krister-sammanhang i 25 år, och Claes Månsson, som gör sin sjätte säsong på Vallarna.

– Jag tycker att den här typen av underhållning bland den roligaste formen av teater. Det är alltid nervöst inför en premiär. Men jag har lärt mig hur jag reagerar på nervpress så det är ganska lugnt. Men det är alltid spännande innan man får höra publikens reaktioner, säger Claes Månsson.

Nästan 40 föreställningar ska hinnas med från premiären på söndag till tolfte augusti. I höst lämnar man Vallarna och ger sig ut på turné.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer