Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fastighetsmäklaren Martin Birgerson anser att det är bra att marknaden blir lugnare, där köparen inte behöver känna stress vid ett köp. Foto: Fredrik Sandberg/TT, SVT

Därför går bostadsrättspriserna i Varberg upp – trots att de sjunker i övriga Halland

Publicerad

Trots tre räntehöjningar i år har bostadspriserna i Varberg fortsatt vara stabila jämfört med andra kommuner i länet, där priserna sjunkit. Förklaringen, enligt mäklaren Martin Birgerson, är ett fortsatt intresse för att köpa bostad.

I klippet ovan berättar fastighetsmäklaren Martin Birgerson vad som kan ligga bakom att priserna i Varberg fortsätter att gå upp.

SVT Nyheter Halland har varit i kontakt med flera mäklare runt om i länet, flera av dem säger att marknaden stannat upp och att färre spekulanter nu dyker upp på fastighetsvisningar. Vid vissa tillfällen har visningar fått ställas in på grund av bristande intresse.

Bensinpriserna påverkar Hylte

I Hyltebruk har fastighetsmarknaden hittills påverkats lite – men man har märkt av en tydlig skillnad.

– När bensinpriserna gick upp märkte vi av att kunder från Halmstad och andra städer försvann men annars så tycker jag att vi har en bra marknad. Det beror bland annat på att villor är billigare här, säger Fredrik Abrahmsson, fastighetsmäklare på Mäklarhuset i Hyltebruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.