Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Möt den irländske snickaren David Neeson som lagt vantarna på 970 kvadratmeter tomtmark för under tusenlappen. Foto: Peter Osterberger/SVT

David Neeson köpte tomt för 1 krona kvadratmetern i Hylte

Uppdaterad
Publicerad

Tomter för 1 krona per kvadratmeter – så lyder Hylte kommuns satsning för att locka till sig nya invånare. Över hälften av tomterna har nu sålts och en av personerna som nappade på erbjudandet är 33-årige David Neeson.

Befolkningen i Hylte kommun fortsätter att minska, det framgår av den senaste mätningen från SCB.

Ett led i att vända denna trend har varit att annonsera ut tomter för en krona per kvadratmeter. Och 37 av de 54 tomter som annonserade ut för 1 krona per kvadratmeter har hittills sålts.

Flyttströmmar

Irländaren David Neeson, som sedan flera år tillbaka bor i Hylte, jobbar som snickare och driver egen firma. Han slog till på en 970 kvadratmeter stor tomt för under tusenlappen.

Hör hans tankar om vad han vill göra med marken i klippet.

Hyltes kommunråd (S) om tomtrean: ”Stor framgång” – se intervjun här:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur kommunstyrelsens ordförande Ronny Löfquist (S) ser på försäljningen av tomterna för en krona per kvadratmeter, i klippet. Foto: Peter Osterberger/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyttströmmar

Mer i ämnet