På övervakningsbilder vid en tobakskupperna syns två personer ta sig in och stjäla en stora mängd cigaretter och snus. Foto: Ur polisens förundersökning

De misstänks ha stulit snus och cigaretter för minst 100 000

Publicerad

En man greps efter att ha slagit sig in med yxa på en bensinstation i Halmstad och stulit snus för 10 000 kronor. Nu kopplar polisen honom till en serie liknande tobaksstölder till värde på över 100 000 kronor runt om i södra Sverige.

Natten till den 23 mars grep väktare mannen  i samband med inbrott på en bensinstation i Halmstad. Han har suttit häktad sedan dess och i polisutredningen kopplas mannen nu till en serie liknande tobaksinbrott på bensinstationer runt om i södra Sverige det senaste året. I några av fallen ska det ha skett tillsammans med två kumpaner som också åtalas.

Totalt misstänks mannen ensam eller tillsammans med de andra två männen har stulit snus och cigaretter för minst 100 000 kronor.

Mannen har erkänt inbrottet i Halmstad, där han blev påkommen på bar gärning, och han har uppgett att snuset skulle levereras till en hälare i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.