Men trots att projektet fått grönt ljus i miljödomstolen är markägaren inte särskilt angelägen om att det görs ett inslag riktigt än.Vi tar det från början. Det här är Gåsevadholm strax utanför Kungsbacka, sedan 200 år ägt och förvaltat av familjen Silverschiöld. Men det är inte slottet som det här inslaget ska handla om utan om den våtmark som familjen vill anlägga på ägorna, närmare bestämt här i den låglänta marken mellan godset och Hjälm, och det är inte vilken våtmark som helst, när den är färdig kommer den nämligen vara den största i Halland och omfatta 60 hektar.
Varför vill ni anlägga den här våtmarken?
– Det kommer att skapa ett fantastiskt fågelliv, med tanke på storleken men också att den finns så nära havet. Jag tror att det kommer att bli sensationellt, säger Carl Silfverschiöld, vd Gåsevadholms Fideikommiss AB.
Men anledningen är också ekonomisk. 90 procent av anläggningskostanden på 4 miljoner kronor finansieras av EU-medel. Dessutom får ägarna ett årligt bidrag på 200 000 kronor. En våtmark renar vattnet och EU vill minska utsläppen av fosfor och kväve i havet.
– Största skälet är att man får ett anläggningsstöd och att man får ett långsiktigt ekonomiskt bidrag, säger Carl Silfverschiöld.
Men det finns problem. Våtmarken kommer att hamn precis intill den laxrika Rolfsån, och mitt i en bygd rik på fornlämningar, den uppmärksammade Rolfsåkersmannen från yngre stenåldern hittades bara någon kilometer bort.
Nyligen sa miljödomstolen ja. Och när jag vill veta mer hänvisas jag till en viss Hans von Essen, våtmarksprospektör och tillika familjen Silverschiölds ombud. Vi bestämmer träffa klockan fyra på godsets ägor, och det är nu jag stöter på patrull, för när jag ringer strax efter avtalad tid, är han redan halvvägs till Halmstad... någon intervju framför kameran blir det inte.
Varför är det inte ok att göra någon intervju med dig?
– Markägaren vill inte att vi skulle göra någonting förrän det är ok att anlägga det och det är då efter överläggandetiden, säger Hans von Essen.
Nej, trots att projektet juridiskt sett är i hamn tar godsets ägare Carl SIlfverschiölds far, Niclas Silfverschiöld inga risker, han vill vänta med inslaget tills efter den 11 juni då överklagandetiden går ut...
– Men jag tycker att du ska komma dit när vi kör med maskinerna.
Kommer du att dyka upp då?
– Ja om det blir av och byggs då är jag på plats.