Foto: TT/SVT

Destination Halmstad: ”Succéstart för VM”

Uppdaterad
Publicerad

Lag-VM i bordtennis i Halmstad har fått en fantastisk inledning, menar Destination Halmstad. Mycket publik och bra stämning – och inte minst svenska framgångar. Men det har inte varit fullsmockat på läktarna.

Miljontals blickar riktas nu mot Halmstad där matcherna pågår för fullt. De svenska fans som tagit sig till arenan har stöttat både de svenska damerna och herrarna i deras framgångar.

– Vi har fått positiv feedback från alla håll; besökarna, deltagarna, internationella bordtennisförbundet och tv-bolagen. Detta är frukten av ett enormt arbete som hela VM-organisationen lagt ner de senaste veckorna, inte minst alla underbara volontärer, säger VM:s projektledare Johnny Ewerstein.

Siktar högt

Under världsmästerskapens tre första dagar har över 7 000 biljetter sålts. Totalt är VM nu uppe i 15 500 biljetter, vilket är långt över förväntningarna.

Har det varit fullsatt på läktarna?

– Nej, det har det inte. Matcherna är fördelade på tre hallar så folk sitter utspridda. Ingen av dagarna är slutsåld, svarar Johnny Ewerstein.

Destination Halmstad tror att fortsatta framgångar i spelen för svenskarna kan ha stor påverkan på biljettförsäljningen de återstående fem dagarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.