Mikael Lunneryd utanför Skatteverkets igenbommade brevlåda i Halmstad. Foto: Kristian Åkergren/SVT

”Det här är ju inte så smart”

Uppdaterad
Publicerad

Skattemyndigheten i Halmstad har stängt sitt brevinkast för den som vill lämna in sin pappersdeklaration. Något som förvånade lokalbon Mikael Lunneryd när han skulle lämna sin sin egen och sin frus deklaration dagen innan sista inlämningdatumet.

– Det här är ju inte så smart. Särskilt eftersom det är mitt i perioden. Väldigt många lägger fortfarande deklarationen på brevlådan, säger Mikael Lunneryd när han står framför det igenstängda brevinkastet.

Den som vill lämna in en pappersdeklaration måste numera skicka in den via post eller besöka ett servicekontor när det håller öppet. Sen finns alltid möjligheten att göra det via nätet.

Lämnar in den i receptionen

– De digitala är helt okej och jag har gjort det tidigare. Men jag tycker att även brevinkastet borde vara tillgängligt för allmänheten, säger Mikael Lunneryd.

Sista datum att deklarera är på onsdag. Vad ska du göra nu?

Jag får svänga förbi här innan jobbet i morgon och dunka in den i receptionen helt enkelt, svarar Mikael Lunneryd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.