I samband med ett inbrott blev en ägare i Falkenberg av med bilen. Foto: TT

Det här hände medan du sov

Uppdaterad
Publicerad

Flera fall av inbrott och misshandel präglade lördagskvällen i länet.

Två villor i Falkenberg fick altandörrarna uppbrutna under lördagskvällen.

– Det är väldigt vanligt att man går in den vägen. Man är noga med att låsa och skydda ytterdörren – men slarvar istället med altandörren, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

Under det senare inbrottet stals en bil. Målsäganden, och ägare till bilen, kunde följa dess väg via en app. En knapp timme efter inbrottet kunde ägaren se att bilen fanns i Göteborg, där den senare också hittades i närheten av ett P-hus.

En anmälan om grov stöld upprättades i båda fallen.

Våldsamt motstånd

Vid midnatt ska en berusad kvinna ha bråkat med vakterna på en restaurang i centrala Varberg. När polisen tog med sig kvinnan till stationen ska hon dessutom ha gjort motstånd. Polisen skriver därför en anmälan om misshandel, olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.

”Oklart hur han tagit sig in”

En larmsektion på Fyllingeskolan i Halmstad löste ut vid tretiden på lördagsnatten. När polisen kom till platsen upptäckte de att innerdörrarna på andra våning brutits upp. Däremot fanns det inga spår efter hur gärningspersonen ska ha tagit sig in.

– Det finns inga krossade fönster eller liknande. Det är oklart hur han har tagit sig in, säger Hans Lippens.

Vad har stulits?

– Det får rektor eller annan ansvarig uttala sig om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.