Richard Larsen och Patricia Rydell är teamet som rycker ut om ett djur i Halland behöver akut hjälp. I klippet berättar de om extraknäcket som ideella ambulansförare och varför det är viktigt med en djurambulans. Foto: Johanna Holstein/SVT

Djurambulansen i Halland firar ett år – här är teamet som räddar djuren

Uppdaterad
Publicerad

Utan någon egentlig erfarenhet från arbete med djur startade Richard Larsen djurambulansen för ungefär ett år sedan. I grunden är han taxichaufför men har ett brinnande intresse för djur. Nu är han och partnern Patricia Rydell stärkta av sina erfarenheter och längtar efter nya utmaningar som djurambulansförare.

Ambulansen sköts helt ideellt och det är Richard Larsen och sambon Patricia Rydell som kör den och utgår från Drängsered utanför Torup i Hylte kommun.

– Man kan kontakta oss dygnet runt, det enda som hindrar oss från att åka ut är om bilen är ute på annat jobb, säger Richard.

Det första året har det varit mest viltfåglar som de kört till fågelveterinär eller fågelcentrum utanför Göteborg men de är tillgängliga för alla djur.

I klippet berättar djurambulansförarna om sin ambulans och vad de kan hjälpa till med om de får ett larmsamtal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.