Sturegymnasiet i Halmstad. Foto: SVT/Kristian Åkergren

Djurhuvud på tallrik hittades utanför gymnasieskola

Uppdaterad
Publicerad

Ett fårhuvud med en kniv i hittades på en tallrik utanför en av ingångarna på Sturegymnasiet i Halmstad.

– Det är bara ett fåtal personer som blivit berörda. Det är absolut inget trevligt att få se när man kommer till skolan eller jobbet, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson på polisen.

Senare under dagen skingrade sig frågetecknen. Det visade sig röra sig om kvarglömd filmrekvisita enligt uppgifter till P4 Halland.

Det var under onsdagskvällen som polisen larmades till skolan. På plats kunde polisen hitta djurhuvudet och avlägsna det från platsen.

– Patrullen upprättade ingen anmälan om olaga hot eller liknande. De gjorde en notering om att det här har skett. Skulle det hända igen eller visa sig vara riktat mot någon person så finns det dokumenterat.

Vad kan det här röra sig om?

– Det är väldigt oklart, är det här något medelande till någon, är det en konstinstallation, det får tiden utvisa. Det är tämligen ovanligt men det beror på under vilka omständigheter man har hittat det här huvudet.

”Mycket märkligt”

På Sturegymnasiet kommer man under torsdagen inte vidta några åtgärder efter händelsen.

– Jag har varit skolledare i 23 år och aldrig varit med om det här, det är mycket märkligt. Nu tänker jag att vi får ta reda på var djurhuvudet stod och om det kan finnas någon innebörd med det, säger Maria Melander, gymnasiechef.

Rörde sig om kvarglömd filmrekvisita

Gymnasiechef Maria Melander sade senare under dagen till P4 Halland att det visat sig att fårskallen var kvarglömd filmrekvisita. Huvudet var gammalt och luktade illa och hade lämnats kvar av filmelever på skolan av obetänksamhet, berättar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer