Död person hittad i Varberg

Uppdaterad
Publicerad

En person har hittats död utomhus i Varbergs kommun. Polis har spärrat av platsen och kommer inleda tekniska undersökningar under söndagen.

Det var vid 14.30-tiden under söndagen som polisen larmades. En fågelskådare hade då hittat en kropp i ett naturområde i Varbergs kommun.

Vi vet inte om det finns ett brott bakom. Vi kan inte gå ut med kön eller omständigheterna kring fyndet, av respekt mot anhöriga, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst, vid tidpunkten.

Polisen spärrade av området och inledde under söndagen en teknisk undersökning av platsen och kroppen. Under måndagen rubricerade polisen händelsen som en dödsorsaksutredning.

– Vi har ingen anledning att tro att det ligger ett brott bakom i nuläget, säger Cecilia Bergsten,  chef för roteln föra grova brott i Halland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.