Laholmshem ser allvarligt på sabotaget. Foto: SVT

Dödsfälla riggad i tvättstuga

Uppdaterad
Publicerad

En av Laholmshems tvättstugor i Genevad riggades i helgen till en potentiell dödsfälla. Vattenslangarna till tvättmaskinerna var avskurna och golvbrunnar hade täckts över vilket orsakade översvämning, rapporterar Hallandsposten.

De avskurna vattenslangarna var med hjälp av en strykbräda riktade mot en elcentral i tvättstugan vilket kunde gjort vattnet strömförande och på så vis livsfarligt.

Laholmshems vd ser allvarligt på händelsen.

– Detta är inget busstreck utan ett sabotage i syfte att skada människor. Vi kommer att lägga ner stora resurser på att bistå polisen i utredningen, säger Stefan Lundström, till Hallandsposten.

”Riktigt obehagligt”

Saken utreds nu av polisen som rubricerar ärendet som skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet, skriver Laholms tidning.

– Det var medvetet att vattnet skulle forsa mot elcentralen. Ingen skadades men det är riktigt obehagligt, säger polisens förundersökningsledare, Jenny Jerrhage till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.