Brittis Benzler får flytta från Gotland till landshövdingeresidenset på Halmstads slott. Foto: SVT/ SKR

Doldis blir ny landshövding i Halland

Uppdaterad
Publicerad

Har du hört talas om Brittis Benzler tidigare? Är du hallänning, lägg namnet på minnet för nu blir hon Hallands nya landshövding.

Hennes två senaste företrädare på posten som landshövding i Halland – Lars-Erik Lövdén och Lena Sommestad – rekryterades efter att ha varit ministrar i Sveriges regering.

Brittis Benzler är inte ett lika välkänt namn för allmänheten, åtminstone här på Västkusten. Hon har framförallt ägnat sig åt kommun- och regionpolitik och sitter i dag för Vänsterpartiet i regionfullmäktige på Gotland där hon tidigare varit regionråd. Nu hoppas hon på att kunna använda erfarenheterna från Gotland i Halland.

– Det är liknande näringsstruktur i Halland och på Gotland. Besöksnäringen och de gröna näringarna är viktiga, säger Brittis Benzler.

Hon tillträder den 1 juni och uppdraget löper fram till 30 november 2023.

– Brittis Benzler är en kompetent politiker med erfarenhet av politik på kommunal och regional nivå. Hennes erfarenhet som förtroendevald kommer att bidra till utvecklingen av länsstyrelsen i Hallands län och till utvecklingen av länet, säger civilminister Lena Micko om utnämningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.