Efter slutsignalen i helgens match på Ginstavallen ska en bortasupporter uppträtt hotfullt mot domaren. Foto: TT/arkivbild

Domare ska ha blivit hotad efter fotbollsmatch i division 6

Uppdaterad
Publicerad

”Våga inte visa dig i Slöinge igen” och nedsättande ord om ursprung ska en domare fått höra från en supporter efter söndagens division 6-match mellan halländska fotbollslagen Ginsten och Slöinge. En polisanmälan om olaga hot är gjord.

Slöinge GoIF hade chans på serieledning vid vinst mot bottenlaget GoIF Ginsten på Ginstavallen i helgen. Men det blev förlust med 3-2 och efter slutsignalen ska en upprörd bortasupporter uppträtt hotfullt mot domaren, innan han lämnade arenan.

Spelare från Ginsten slöt upp kring domaren och klubben har även skickat en rapport till Hallands fotbollsförbund:

”Som ordförande i GoIF Ginsten vill jag ge NN vår förenings fulla stöd. NN som dömde söndagens match mellan Ginsten och Slöinge blev verbalt attackerad med rasistiska påhopp av en åskådare efter matchens slut. Det är något som ingen människa ska behöva utsättas för varken på eller utanför planen”, skriver Ginstens ordförande Niclas Svensson.

Även Niklas Uddén, ordförande för Slöinge Goif, understryker att de är av samma uppfattning och inte accepterar sådana kommentarer.

– Även om vi inte ännu har fått ta del av några formella handlingar så har vi påbörjat arbete med att hitta en lämplig väg framåt, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.