Foto: TT

Döms för att ha musikterroriserat grannar i Falkenberg

Publicerad

En 43-årig man i Falkenbergs kommun döms vid Varbergs tingsrätt för ofredande och olaga hot efter att ha spelat musik på hög volym och på så sätt stört sina grannar. Mannen ska även vid tillfälle riktat högtalarna ut genom altandörren och vänt dem mot grannfamiljens bostad.

Familjen vittnar om hög musik med dunkande basgång under kvällar och sena nätter. Vid flera tillfällen var musiken så hög att barnens sängar vibrerade så att de flyttade på sig. Barnen mådde dåligt och hade svårt att sova på grund av musiken och fick flyttas till släktingar.

Det hela pågick från juni 2019 till januari 2020.

Grannarna får skadestånd

Vaktbolag och polis var på plats ett flertal gånger för att förmå mannen att sänka musiken. De vittnar samstämt om att mannen inte verkade förstå att den höga musiken kunde störa andra. Själv säger 43-åringen att han mådde dåligt under den aktuella perioden och att musiken fick honom att må lite bättre. Han menade inte att störa någon.

Nu döms mannen för ofredande och för olaga hot efter att han även hotat att krossa rutor hos grannfamiljen om de ringde polisen.

Han ska betala totalt 29 000 kronor i skadestånd till grannfamiljen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.