Projektet Flyga drake inleddes för två år sedan. På lördagen är uppvisningen vid Varbergs fästning. Foto: Region Halland

Drakar fyller himlen i Varberg

Publicerad

På lördagen är det tänkt att Varbergs himmel ska fyllas med drakar. Alla är välkomna, med eller utan drake säger projektsamordnaren Emma Ihl.

Under våren har det byggts massvis av drakar på sex olika bibliotek i Halland. Mellan klockan 12 och 16 ska de visas upp vid Varbergs fästning.

– Det här är avslutningen, alla som varit med är inbjudna, men även de som har byggt egna eller är utan, säger Emma Ihl, som är samordnare för projektet Flyga drake som drivs av kultur i Halland.

”Roligt att se många drakar samtidigt”

Det är konstnärerna Maiad Khalili och Farah Ali som har visat de omkring 250 deltagarna hur man bygger en klassisk drake. Nu hoppas Emma Ihl att det inte blir regn under drakfestivalen.

– Vi hoppas att det blir fint väder. Om det blir regn måste vi ställa in, men prognosen ser hoppfull ut, säger hon.

Vad är så fascinerande med det här?

– Det roligt att se många drakar samtidigt i luften och samla människor att umgås tillsammans, säger Emma Ihl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.