Foto: SVT

Dricker ur ölglas bakom ratten med barn i bilen – film spreds på sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Föraren dricker ur ett ölglas. Kvinnan som filmar från passagerarsätet säger: ”Fullast kör!”. I baksätet sitter ett barn obältat i bara blöja. Polisen inleder nu utredning efter att filmen från Halland fått stor spridning på sociala medier.

Videoklippet har det senaste dygnet väckt starka reaktioner. På filmen ses en man köra bil samtidigt som han dricker något som ser ut att vara öl.

Kvinnan, som filmar honom från passagerarsätet, fyller på förarens glas och hörs säga:”Fullast kör!”.

På filmen syns även ett litet barn iklädd endast blöja, sitta obältat i baksätet.

Efter att filmen spridits har flera personer gjort orosanmälningar och polisanmälningar. Polisen inleder nu en förundersökning där både mannen och kvinnan misstänks för brott.

”Sociala myndigheter måste agera”

Förvaltningschefen för socialtjänsten i den kommun fallet berör vill inte bekräfta för SVT nyheter Halland om hen har sett filmen med hänvisning till sekretess. Hen vill inte heller berätta om kommunen vidtagit några åtgärder.

– Om vi har kännedom om filmen så måste förvaltningen agera. Socialtjänsten har ett ansvar att agera skyndsamt om man får in anmälningar om att barn misstänks fara illa, säger förvaltningschefen till SVT nyheter Halland.

I klippet hör du kommissarie Martin Inglund om hur polisen nu agerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.