Foto: TT

Drott begärs i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Handbollsklubben HK Drott har begärts i konkurs. Orsaken är klubbens skulder på drygt 360.000 kronor.

HK Drotts ekonomi har länge varit knacklig och nu har klubben begärts i konkurs av Skatteverket på grund av klubbens skatteskulder. Något Hallandsposten var först med att berätta.

Begäran om konkurs lämnades in till tingsrätten i Halmstad under onsdagen. Enligt den ansökan som ligger skulderna idag på 361.629 kronor. Och efter att kronofogden gjort en utredning som visar att klubben inte har några utmätningsbara tillgångar har alltså Skatteverket begärt klubben i konkurs.

– Därmed ska klubben försättas i konkurs. Vi tror att det kommer att bli en konkurs i det här fallet, säger Albert Efvergren på Skatteverket.

”Då blir Drott upplöst”

Parterna ska nu mötas i rätten. Om det slutar med en konkurs kommer en konkursförvaltare att tillsättas för att utreda vilka eventuella tillgångar som finns innan bolaget upplöses.

Och vad händer med klubben då?

– Klubben Drott blir ju i det fallet upplöst, säger Albert Efvergren.

Thomas Sivertsson är tränare för Drotts damlag. Han fick kännedom om Skatteverkets besked genom media och blev något överraskad.

– Vi har dragit ner på alla kostnader och det har känts som vi har kontroll på läget, säger Thomas Sivertsson.

Finns en tro på framtiden

Han medger att det varit en tuff tid men lyfter fram att det funnits en tro på framtiden i klubben.

– Vi hade möte med den nya styrelsen och då hördes ingenting om det här. Jag hoppas att det ska kunna lösas med vilja och kommunikation, säger Thomas Sivertsson.

Thomas Sivertsson har en lång historia i klubben, både som spelare och tränare, och än har han inte gett upp hoppet.

– Det här är ytterligare än väckarklocka som klämtar men det är ingen svart dag än, säger Thomas Sivertsson.

SVT Nyheter Halland når ordförande Roger Wohlin under eftermiddagen.

– Det är kritiskt men jag tror inte vi kommer till den punkten att det blir konkurs, säger Roger Wohlin, ordförande i Drott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.