De halländska artisterna Mariette Hansson och Emmi Christensson. Foto: SVT

Nu ställs hallänningarna mot varandra i Mellon

Uppdaterad
Publicerad

Melodifestivalen är nu inne på fjärde deltävlingen och den äger rum i Örnsköldsvik på lördagskvällen. Bland de artister som tävlar återfinns hallänningarna Emmi Christensson och Mariette Hansson som gick på samma gymnasieskola.

– Det känns underbart att vara här. Vi kom hit igår och landade i världens finaste snölandskap. Man har väntat hela veckan på att få komma hit, säger Mariette som kommer från Harplinge.

Det drar sakta ihop sig och det märks på sångerskorna att de är laddade.

Melodifestivalen 2018

– Det är bara att åka med tror jag. Fullt ös med ett hektiskt schema. Men det känns bra, säger Emmi som är uppväxt i Vessigebro.

Olika erfarenheter

Men de båda har olika erfarenheter när det kommer till Melodifestivalen. För Mariettes del blir det tredje gången hon står på scen, eftersom hon deltog både 2015 och 2017. Då blev det en tredje och en fjärde plats. I år uppträder hon med låten For you och frågan är om allt annat än seger i år är en besvikelse.

– Nej, man kan inte vara besviken. Jag får vara här och uppleva en dröm om ett framträdande tillsammans med otroligt duktiga människor. Samtidigt ställer jag siktet högt, svarar Mariette.

Emmie är van vid att uppträda i andra sammanhang, särskilt under musikaler. Men i Melodifestivalen blir det en nervkittlande debut med låten Icarus.

– Det är liksom en chans. Det är direktsändning så man måste kunna leverera när det gäller. På så sätt blir det lite extra anspänt. man vill att det ska gå bra, säger Emmi.

”Folk får rösta dubbelt”

Trots att artisterna är från olika kommuner gick de ändå på samma gymnasieskola med ett års mellanrum.

– Vi känner inte varandra så väl, men det känns som att vi stöttar varandra och jag hoppas på två halländska tjejer i final, skrattar Emmi.

– Jag vet att vi har mycket stöd hemifrån. Folk får rösta dubbelt helt enkelt och ringa extra många gånger, säger Mariette.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2018

Mer i ämnet