Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mer glass och fler jobb är några av effekterna den nya fabriken får och hur glassföretaget ser på det berättar vd Stefan Carlsson mer om i klippet ovan. Foto: Jenny Olsson

Dubbelt så mycket glass i Slöinge – nu är utbyggnaden klar

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen invigdes glassjätten SIAs nya, utbyggda glassfabrik på 3 000 kvadratmeter i Slöinge. Med den nya produktionsdelen nära fördubblar företaget sin kapacitet.

– Det känns jättebra, säger vd Stefan Carlsson.

Totalt har kostnaden för satsningen landat på strax under 300 miljoner kronor.  Med den nya fabriken kommer de gå från att tillverka 24 till 40 miljoner liter glass per år. 

– Det är vår största investering någonsin, säger  vd Stefan Carlsson.

Och den har gjorts i en tid som präglas av inflation och krig. Men enligt Stefan Carlsson har utbyggnaden inte påverkats allt för mycket av världsläget.

– Vi har ju som många andra drabbats av förseningar av material och liknande, men det har gått väldigt bra ändå. Vi är bara cirka tre veckor försenade från det datumet vi satte från start, säger han.

Häng med in i fabriken i klippet och hör vd Stefan Carlsson om vad satsningen betyder för det lokala näringslivet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.