Ann-Charlott Mankell (M), ser stora fördelar i att personalen och hemtjänstkunden tillsammans kan beställa varor i nätbutiken. Foto: SVT/TT

E-handel införs inom hemtjänsten i Halmstad

Publicerad

Hemvårdsnämnden i Halmstads kommun har beslutat att hemtjänstkunder får beställa mat på nätet istället för att personalen ska åka handla i butiken.

Idag måste personalen åka och handla på närmsta butik åt sina hemtjänstkunder. Men det behöver de inte göra länge till. Hemvårdsnämnden har nu beslutat att de äldre istället får göra sina inköp på en webbutik.

– En stor fördel med e-handel är att beställningen av varor görs av kunden och hemtjänstpersonal tillsammans i webbutiken. Det innebär att när man ser och själv kan välja bland utbudet av varor ger det också kunden större delaktighet, valfrihet och kvalitet, säger Ann-Charlott Mankell (M) ordförande i hemvårdsnämnden, i ett pressmeddelande.

Behöver inte längre hantera privata pengar

En fördel med e-handel är enligt nämnden att personalen inte längre behöver hantera kundens privata pengar, eftersom alla inköp faktureras istället. Varorna levereras direkt till kunden från den webbutik som kommunen väljer att upphandla. Hemvårdsförvaltningens personal kommer att leverera till de kunder som inte har möjlighet att ta emot varor. Kommunen kommer att stå för all teknik och internetuppkoppling.

Nu under året ska kommunen upphandla en webbutik, därefter ska e-handeln införas i vissa pilotområden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.