• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Olyckan under onsdagen fick dödlig utgång. I klippet berättar säkerhetschefen vad som händer nu. Foto: Lennart Benson/SVT

Efter dödsolyckan på Södra cell: ”Fokus har legat på krishantering”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen dog en person efter att ha blivit fastklämd mellan ett tåg och en lastbil intill Södra Cell i Varberg. Än så länge är det för tidigt att säga något om orsakerna bakom och under dagen har fokus legat på krishantering.

– En internutredning kommer inledas, säger Malin Holländer, hälso- och säkerhetschef på Södra.

– Det är en oerhört tung dag, säger Malin Holländer.

Olyckan som inträffade under onsdagen hade dödlig utgång och under dagen har företaget samlat sina anställda och erbjudit den krishantering de kan.

I klippet berättar hälso- och säkerhetschef Malin Holländer om olyckan och vad som händer framöver.

Transportarbetareförbundet: ”Bedrövligt”

Transportarbetareförbundets  lokalavdelning i Halland har ännu inte fått någon mer information om det inträffade än det som rapporterats i media. Likväl reagerar de med bestörtning på olyckan.

– Bedrövligt, går man till jobbet så ska man också komma hem, säger Martin Jonsson, ombudsman på Transportarbetareförbundet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.