Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Halmstad stadsnäts uppdrag är över” tycker Mankell och Hjärta för Halmstad. ”Viktigare än någonsin med ett robust nät” tycker Pålsson och kommunstyret. Foto: Anton Johansson/SVT

Efter internethaveriet – partiet Hjärta för Halmstad vill fimpa Halmstads stadsnät

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat rejält kring Halmstads stadsnät den senaste tiden och det lokala partiet Hjärta för Halmstad dröjer inte med sin kritik. Partiet vill avsätta vd:n och slå ihop bolaget med Halmstad energi och miljö, HEM.

Tidpunkten verkar väl utvald av Hjärta för Halmstad, i samband med pressutskicket där det krävdes att vd, Erik Eriksson avsätts lät man även meddela att partiet vill att Halmstads stadsnät integreras i HEM.

– Det här har varit vår hållning under budgetarbetet också, Halmstad stadsnäts uppdrag är slutfört och vi vill att förvaltandet av nätet övertas av HEM, säger gruppledare Ann-Charlotte Mankell (HFH).

Kommunstyret avfärdar förslaget

Trots att ingen motion med förslaget ännu nått fullmäktige har det redan skjutits ned.

– Jag förstår inte vad vinningen skulle vara med det, säger kommunstyrelsens ordförande Stefan Pålsson (S).

Till grund för avfärdandet hänvisar Stefan Pålsson till en utredning som genomfördes av utomstående konsulter under förra mandatperioden och som kom fram till rekommendationen att behålla Halmstads stadsnäts nuvarande uppdrag.

I klippet förklarar Mankell (Hfh) varför hennes parti vill lägga ned Halmstads stadsnät – och kommunrådet Stefan Pålsson (S) varför han anser att det ska behållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.