I klippet berättar Micael Nilsson (S) om varför de vill bygga parkeringshus i Tylösand. Foto: SVT

Efter kaoset – nu vill S bygga parkeringshus i Tylösand

Uppdaterad
Publicerad

Under de senaste helgerna med strålande sol har folk vallfärdat till Tylösand. Till följd av det har det uppstått parkeringskaos vid flera tillfällen. Under förra helgen bötfälldes omkring 200 bilar som stod felparkerade och många larmar om trängsel. Nu vill Socialdemokraterna i Halmstad bygga ett parkeringshus för att råda bot på problemet.

Vid flera tillfällen under den senaste tiden har det uppstått trängsel och parkeringskaos ute vid Tylösand. Många bilar står felparkerade, och bötfälls. Nu har socialdemokraterna i Halmstad lagt fram ett förslag om att bygga parkeringhus i Tylösand, för att få plats med fler bilar, och därmed minska trängseln.

– Går det att göra så vill vi försöka lösa det så fort som möjligt. Skulle vi få ett parkeringshus så sväljer det betydligt fler bilar ifall vi får några plan på det, säger Micael Nilsson (S), vice ordförande i teknik- och fritidsförvaltningen.

Vad tycker du om förslaget att bygga ett parkeringshus i Tylösand?

Anonym • Man kan anlägga parkeringsplatser på Tylösand golfbana, där finns det gott om yta.

Glenn • Nej inget parkeringshus, men det finns gott om yta och anlägga parkeringsplatser på Tylösands golfbanor som ligger på lagomt avstånd till badstranden.

Anita • Nej, inget p-hus i Tylösand. Hur skulle det kunna smälta in i naturmiljön? I den byggda miljön där så är allt så fult och kitschigt redan, så ett p- hus på det blir bara ett fult utropstecken. Nej, nu ska vi vara konstruktiva: anställ särskilda vakter som dirigerar biltrafiken så inga felparkeringar sker. Om så sker ändå ska det medföra dryga böter. Sedan så måste det införas en skarp gräns över hur många som får komma in, övriga får åka någon annanstans. Det sliter enormt på naturmiljön med alla dessa badgäster, det måste begränsas. Och ta fram hårdhandskarna, de behövs verkligen nu i Corona-tider!

Linnea • Vad kostar ett sånt? Hur många dagar kommer det utnyttjas?? En kall och regnig sommar så står garaget tomt i 2 år nästan.

Jörgen • Tror inte det är ett speciellt smart förslag. En investering på flera tiotals miljoner som skattebetalarna ska stå för och som kommer stå helt tomt 360 dagar om året.

Eva Tingström • Rent spontant NEJ, Tylösand är en liten bad och semesterort , ett fult parkeringshus känns fel 👎

Christian • Dom kan väl bygga ett långt parkeringshus som blir som en vågbrytare i framtiden när all is smält.

"Vem ska parkera där de andra 360 dagarna, när det inte är strandväder?" skriver en person på facebook.

Ordna tätare kollektivtrafik istället. • Locka fler till alla andra stränder som finns. Alla måste inte bada just i Tylösand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.